A murit Nicolae Manea, legendă a Giuleștiului

Nicoale Manea s-a stins din viață la 60 de ani (Facebook)
Nicoale Manea s-a stins din viață la 60 de ani (Facebook)

Nicolae Manea a fost jucător, antrenor și conducător al echipei Rapid București. S-a stins din viață în această dimineață, la 60 de ani, la două luni după ce fusese diagnosticat cu cancer.

Nicolae Manea a încetat din viață azi, după câteva săptămâni de luptă aprigă cu tumoarea pe care o avea la ficat.

După ce ședințele de chimioterapie nu au dat rezultatele așteptate, fosta glorie din Giulești a intrat joi în comă.

„Familia Rapid trece din nou prin momente grele. Fostul jucător, antrenor şi mai apoi oficial al clubului FC Rapid, Nicolae Manea, s-a stins din viaţă la 60 de ani după o lungă luptă cu o boală incurabilă. Condoleanţe familiei şi tuturor celor care l-au cunoscut! Dumnezeu să-l odihnească!”, a fost mesajul FC Rapid.

Nicolae Manea a început fotbalul lângă Podul Grant, în 1967. Primul meci pentru echipa mare l-a jucat în 1973, iar până în 1980, când a trecut, timp de un sezon, la Steaua, a marcat 32 de goluri în 108 partide pentru ”alb-vișinii”.

Revenit din Ghencea în Giulești, atacantul Nicolae Manea a mai bifat încă 113 partide și 17 goluri în Liga 1, înainte de a-și încheia cariera de jucător la Gloria Bistrița (1987-1991): 40 de meciuri și 14 goluri.

A jucat o singură dată pentru echipa națională și de 11 ori pentru selecționata olimpică, iar după ce s-a retras din iarbă, Nicolae Manea a trecut pe banca tehnică.

A pregătit de trei ori Rapidul, echipă cu care cucerise ca jucător singurul său trofeu: Cupa României din 1975, după o finală câștigată cu 2-1 în fața Universității Craiova, prin două goluri marcate chiar de Nicolae Manea.

A lucrat mult și în provincie, la Drobeta Turnu Severin, Unirea Dej, FC Bihor Oradea, Ceahlăul Piatra Neamț, FC și Corona Brașov sau Gloria Bistrița.

Personaj onest al fotbalului românesc, Nicolae Manea a adus mult bun-simț și umor în locurile prin care a trecut.