Monica Niculescu, în semifinale la București. E singura româncă rămasă în cursă

După evoluțiile foarte bune pe iarbă, ”optimi” la Wimbledon și finală la Nottingham, Monica Niculescu s-a calificat azi în semifinale pe zgura de la București.

Monica Niculescu a câștigat azi în fața unei alte românce care se descurcă excelent în 2015 – Andreea Mitu.

A fost o partidă tensionată, disputată sub un soare necruțător și marcată de numeroasele greșeli ale Andreei Mitu.

Mai tânără cu patru ani decât Monica, Andreea (23 de ani) a câștigat primul set, cu scorul de 6-4, controlând schimburile de mingi și lovind necruțător în momentele decisive.

Manșa secundă, pe care Monica și-a adjudecat-o la zero, a fost marcată de numeroase greșeli neforțate făcute de Mitu, care a fost scoasă din ritm de stilul defensiv extrem de bine pus la punct al adversarei.

În decisiv s-a mers cap la cap până la 2-2, moment în care, Niculescu s-a desprins și nu a mai pierdut niciun game până la final.

Așadar, după două ore și patru minute de tenis la aproape 40 de grade Celsius, Monica Niculescu, locul 41 în ierarhia mondială, s-a impus cu scorul de 4-6, 6-0, 6-2.

Jucătoarea din Slatina a ajuns până în semifinale și la ediția inaugurală a turneului de la București, anul trecut, când a fost învinsă greu de Simona Halep, principala favorită și cea care avea să câștige turneul.

Acum, Monica Niculescu o va întâlni fie pe italianca Sara Errani, cap de serie 1, fie pe americanca de origine georgiana Anna Tatishvili.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în construcții în Germania, Danemarca, Franța. Salarii de peste 1.700 de euro
Locuri de muncă în vânzări, în Germania și Austria. Contract legal, încheiat direct cu angajatorul
Locuri de muncă în fabrici din Germania și Olanda. Salariile ajung la 2.700 de euro