Momentul în care un bebeluș este salvat din avionul prăbușit în râu | VIDEO

avion
Avionul prăbușit în Taiwan. Foto: Captură YouTube

Momentul în care un copil a fost scos de echipele de salvare din rămășițele avionului prăbușit într-un râu în apropierea capitalei Taipei din Taiwan a fost surprins de o cameră de filmat, relatează BBC.

Salvatorii au reușit să îl scoată nevătămat pe copil din epavă și să îl transporte într-o barcă gonflabilă până la mal.

Avionul companiei TransAsia, care avea la bord 58 de persoane, s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat.

Potrivit Associated Press, cel puțin 32 de persoane aflate la bordul avionului ATR 72 au murit, iar 15 au fost rănite. Un oficial din aviația taiwaneză a declarat că pilotul a cerut ajutor și a spus că unul dintre motoare nu mai funcționa, exact înainte de prăbușirea aeronavei.

Printre cauzele care ar fi putut duce la oprirea motorului se numără lipsa combustibilului, cenușa vulcanică sau impactul cu o pasăre sau cu un alt obiect, mai notează AP.

Anul trecut, pe 23 iulie 2014, o altă aeronavă a companiei TransAsia s-a prăbușit. 47 din cei 58 de oameni aflați la bord au murit.


Recomandările editorilor GreatNews:

Mica Elveție. Transalpina Ski Resort, paradisul montan din nordul Olteniei
Exploatarea de aur de la Certej, noul punct fierbinte pe harta României
Radu Mazăre, pregătit pentru DNA: „M-am spălat pe cap, m-am dat cu deodorant”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.