„Minune” în Penitenciar. S-a arătat icoana Domnului Dan

Un susținător al lui Dan Diaconescu, care nu l-a uitat chiar dacă e după gratii, l-a pictat în chip de icoană. Dan Diaconescu apare cu cătușe la mâini, fâcând semnul electoral al partidului pe care l-a înființat și care îi poartă numele, potrivit stiripesurse.ro.

La începutul lunii martie, Dan Diaconescu a fost condamnat de Curtea de Apel București la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare. Fostul patron OTV și liderul Partidului Popoprului – „Dan Diaconescu” a fost acuzat că l-a șantajat pe fostul primar al comunei arădene Zărand, Ion Moț, precum și pe omul de afaceri Paul Petru Țârdea.

„Cred că niciun român nu mai are acum încredere în justiţie. Mi-au închis televiziunile, mi-au închis partidul, acum mă închid pe mine”, a declarat Dan Diaconescu la ieșirea din locuința sa din cartierul bucureștean Primăverii, în timp ce era dus spre închisoare cu cătușe la mâini.

Banii lui Moț în atenția lui „Dan Diaconescu Direct”

Alături de Dan Diaconescu, în același dosar, a mai fost condamnat și Doru Pârv, unul dintre foștii realizatori de programe la OTV. Acesta a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-ar fi amenințat de mai multe ori în cadrul emisiunii „Dan Diaconescu Direct” din 21 iulie 2009, pe primarul comunei din Arad.

„Amenințarea a constat în dezvăluirea, la postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare, compromițătoare pentru primar, cum ar fi invocarea faptului că ar fi corupt, că ar fi săvârșit tranzacții ilicite cu terenuri agricole aparținând cetățenilor comunei, păgubindu-i pe aceștia, că are o avere importantă obținută ilicit și că face trafic de influență pe lângă unii miniștri”, se arată în rechizitoriul DNA.

Ulterior, primarul Ion Moț, după aceste presiuni, i-ar fi dat lui Doru Pârv suma de 30.000 de euro și 42.000 de lei, iar scopul a fost ca banii să ajungă la Dan Diaconescu.

SURSA: STIRIPESURSE.RO