Minunata misiune a unei organizații, de a salva animalele abandonate

Câine salvat Foto: Captură Youtube

În fiecare zi, foarte multe animale sunt abandonați de către stăpânii lor, după ce în prealabil sunt maltratate și tratate cu cruzime, iar o organizație încearcă să aducă zâmbetul pe chipul tuturor animalelor părăsite de către oamenii care nu îi mai consideră cei mai buni prieteni.

Fie că este vorba de boală, de faptul că se mută în alt oraș sau de bătrânețe, unii stăpâni aleg să își lase animalele în urmă, iar acestea ajung într-o stare deplorabilă și caută afecțiunea în fiecare zi.

Eldad Hagar şi echipa lui de la organizaţia Hope for Paws sunt considerați îngeri păzitori pentru animalele aflate în suferinţă. Ei încearcă din răsputeri să integreze toate animalele găsite abandonaţi, dându-le o nouă şansă la viaţă şi la afecţiune.

După ce au primit un apel în care erau anunțați că un câine din rasa Ciobănesc german a fost abandonat de către stăpân în albia râului Los Angeles, membrii organizației au plecat să recupereze câinele cât mai repede.

Eldad Hagar și ceilalți și-au dat seama imediat că ciobănescul german nu era întâmplător acolo, ci fusese aruncat de către foștii proprietari, iar locul era împrejmuit și fără o posibilitate de acces.

Pentru a ajunge la el, Hagar a coborât pe o scară în albia râului și i-a aruncat câinelui puțină mâncare, pentru a-i câștiga încrederea. Pe măsură ce patrupedul înfometat s-a apropiat, bărbatul i-a vorbit calm și a reușit să îl facă să vină lângă el și să îl mângâie.

În timp ce l-a mângâiat pe cap, Hagar i-a acoperit ochii și i-a pus o lesă, iar câinele a fost foarte fericit de felul în care oamenii s-au comportat cu el.

Mai departe, după ce a fost ridicat cu ajutorul unei cuști, ciobănescul a fost dus la veterinar, curățat și răsfățat de către medici, fericiți că au asistat la o poveste care s-a încheiat cu bine.

Recomandările editorilor GreatNews:

Povestea fabuloasă a celui mai generos falsificator de artă

Ștefan Hrușcă își surprinde fanii. Revine în România la începutul verii

Google Street View te invită la o croazieră virtuală pe Dunăre

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.