Ministerul Transporturilor a inaugurat o linie feroviară pe care se circulă mai lent decât în perioada interbelică

Starea căilor ferate din România este precară. Foto: exclusivNews.ro
Starea căilor ferate din România este precară. Foto: ExclusivNews.ro

Mai mulți reprezentanți de seamă ai Ministerului Transporturilor au inaugurat cu fast redeschiderea liniei de cale ferată dintre Ilva Mică și Rodna Veche, în Bistrița-Năsăud.

Problema este că linia este ”într-o stare profundă de degradare, nereparată substanțial din epoca locomotivelor cu aburi, pe care se circulă cu 30-35 de kilometri pe oră și pe care 21 de kilometri se parcurg, ca acum o sută de ani, în 49 de minute”, precizează Asociația Pro Infrastructura, citată de HotNews.

Calea ferată este năpădită de buruieni și este semnalizată prin semafoare cu palete. Linia a fost reinaugurată în prezența Ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. Pe tronsonul Ilva Mică – Rodna Veche va circula un tren Săgeata Albastră, care va circula cu maximum 35 de kilometri pe oră.

Operatorul anterior al liniei, Via Terra, a abandonat linia pentru că nu era profitabilă, însă CFR pare să creadă în potențialul acesteia.

CFR Infrastructură a schimbat 900 de traverse de lemn, aproximativ 3 la sută din cele de pe întreaga linie.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.