Microfoane ascunse în casă. Obiectele aparent banale care pot ascunde dispozitive de ascultare

Ascultarea mesajelor din anumite încăperi – uneori justificată, alteori mai puțin – poate fi realizată cu microfoane ascunse în obiecte folosite în viața de zi cu zi, exemplul cel mai elocvent fiind prelungitoarele.

Cu un microfon ascuns în prelungitor puteți capta convorbiri care au loc pe o rază de 5 metri în jurul obiectului. Ceea ce este cu adevărat interesant este că puteți asculta ceea ce înregistrează întrerupătorul direct pe telefonul mobil, de la orice distanță, prin rețeaua GSM.

Totul funcționează foarte simplu: în prelungitorul special introduceți o cartelă SIM; apoi, sunați numărul aferent acelei cartele SIM de pe telefonul mobil; rapid, veți începe să auziți dialogurile și alte zgomote din jurul locului în care se află prelungitorul. Acesta din urma are și rolul său de bază, având 5 prize perfect funcționale și protecție pentru copil.

Mouseul și scrumiera cu ”urechi”

Nu este însă singurul obiect ”nevinovat” care poate ascunde un microfon. Mouse-ul laptopului sau PC-ului poate de asemenea să fie locul perfect pentru a ascunde un microfon. E un dispozitiv folosit frecvent pentru a spiona în birouri. Principiul este identic cu cel de la întrerupător, cu cartela SIM. Trebuie însă menționat că microfonul este alimentat non stop cât timp mouseul este conectat la calculator. Totuși, el poate funcționa și pe bateria litiu-ion încorporată, până la 5-6 ore continuu. Microfonul super-sensibil captează convorbiri pe o distanță de 8-10 metri.

La fel de surprinzătoare este scrumiera cu microfon încorporat. Aceasta se alimentează la priză sau la USB și are, după încărcarea completă, o autonomie de 5-7 zile în stand by și de 3-4 ore în funcționare. Oricând vă interesează ce se aude la 8-10 metri în jurul scrumierea, puteți apela numărul cartelei ascunse în ea și veți afla imediat ce se întâmplă în locul vizat. Scrumiera are și funcție de apelare automată în caz de detecție zgomot.

Despre toate aceste produse puteți afla mai multe AICI.

De la audio, la camere video ascunse

Dacă mai sus am vorbit doar de captarea mesajelor audio, există și metode de a surprinde imagini dintr-un loc vizat, cu ajutorul camerelor ascunse. Pe acest site, am descoperit o serie de camere ascunse în tot felul de obiecte reduse ca dimensiuni, dar ”gazde” perfecte pentru astfel de dispozitive.

De exemplu, există camere ascunse în pixuri, în stickuri de memorie, în detectoare de mișcare și de fum, dar chiar și în banalul bec din casă.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.