Metode de reechilibrare a dietei, după sărbători

După mesele îmbelșugate de sărbători, medicii recomandă să avem o mai mare grijă de alimentele pe care le consumăm și să introducem iaurt în alimentație, pentru a reechilibra dieta.

Bacteriile lactice vii pe care iaurtul le conține sunt cea mai bună soluție pentru reechilibrarea organismului după excesele alimentare făcute în timpul sărbătorilor.

„Iaurtul este un aliment esențial, cu densitate nutrițională foarte bună și purtător al unor nutrienți importanți pentru sănătate, cum ar fi: proteine complete, calciu, potasiu, fosfor, zinc, bacterii lactice vii. De altfel, iaurtul se plasează pe locul doi în ierarhia alimentelor sănătoase, dense în nutrienți, după fructe și legume. Iată de ce consumul zilnic de iaurt contribuie la asigurarea unei alimentații sănătoase și echilibrate, în toate etapele vieții”, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Romane.

Consumul de lactate, ca parte a unei diete controlate din punct de vedere caloric, este asociat cu o pierdere mai mare în greutate, în special în zona abdomenului. Pentru că asigură organismului și cei nouă aminoacizi esențiali pentru menținerea țesuturilor, iaurtul ar trebui să fie nelipsit din alimentație.

„Iaurtul este o foarte bună alternativă atunci când simțim nevoia de ceva dulce. În plus, spre deosebire de o prăjitură sau un alt aliment cu un conținut caloric ridicat, iaurtul are puține calorii și este la fel de gustos. Oferă o senzație de sațietate care persistă mai mult timp, fiind astfel de mare ajutor persoanelor care doresc să-și reechilibreze dieta. De asemenea, datorită conținutului de bacterii vii, iaurtul ajută sistemul digestiv să funcționeze corect, prevenind acumularea de toxine, constipația, episoadele diareice și ameliorând simptomele sindromului de colon iritabil. Este atât de simplu să ne menținem sănătatea prin introducerea iaurtului în dieta noastră zilnică”, a adăugat prof. univ. dr. Nicolae Hâncu pentru edumedical.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.