Meteorologii au emis o avertizare de ninsori, polei și viscol începând cu această seară, până luni, la ora 2:00.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie spun că în intervalul menționat va ninge în general slab, însă pe arii extinse din Maramureș, Crișana, Transilvania, Moldova și local în Banat.

În Dobrogea și estul Munteniei precipitațiile vor fi mixte și este posibil să apară polei.

Vântul se va intensifica temporar în toată țara, cu viteze ce vor depăși local 50 km/h, în special în sud-vest și centru.

De asemenea, la munte, vor fi, izolat, ninsori mai însemnate cantitativ, viscol, iar rafalele de vânt vor avea peste 70 – 80 km/h.

Potrivit agerpres.ro, pentru astăzi, ANM a emis o serie de atenționări nowcasting Cod Galben de precipitații mixte, vânt puternic și polei, valabile în județe din Oltenia și Muntenia, dar și în zona Dobrogei, până în jurul orei 13,00.

Potrivit meteorologilor, până la ora 11,00, în jumătatea de est a județului Ialomița se vor semnala precipitații mixte care depun polei.

De asemenea, până la ora 12,00, local în județele Gorj, Mehedinți și Dolj (inclusiv în municipiile Băilești, Bechet și Calafat) se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge și depăși la rafală 55-65 km/h. Tot până la ora 12,00, în județul Călărași se vor înregistra precipitații mixte care depun polei.