Meteo. Record de temperatură în Ajunul Crăciunului

FOTO: Ionuț Fantaziu

Ajunul Crăciunului a venit cu temperaturi ridicate în toată țara. Potrivit agerpres.ro, au fost temperaturi cu aproape 15 grade peste limitele normale pentru această perioadă. Mai multe, 24 decembrie 2014 a fost cea mai caldă din ultimii 50 de ani, potrivit meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie.

„În mod normal în această perioadă din an, în preajma Crăciunului, ar trebui să avem ziua între minus 3 și 5 grade Celsius și noaptea între minus 11 și minus un grad Celsius, la scara întregii țări, iar pentru București, două grade Celsius ziua și minus 4 grade Celsius noaptea. Față de aceste valori, noi avem deja înregistrată, miercuri, o temperatură de 19 grade la Târgoviște, în timp ce în București au fost 16 grade Celsius. Sunt valori cu aproape 15 grade Celsius peste normal”, a declarat meteorologul Viorica Dima, pentru Agepres.

Cea mai mare temperatură în luna decembrie a fost atinsă în 1985, la Câmpina, când s-au înregistrat 23 de grade Celsius.

„Este cea mai caldă zi de 24 decembrie din ultimii 50 de ani (n.r. ziua de ieri). Au mai fost astfel de temperaturi, dar nu la 24 decembrie, ci la începutul lunii, între 9 și 14 decembrie, dar pentru ziua de azi putem spune că este cea mai calda zi de Ajun, de când se fac observații meteorologice în mai multe localități din sudul țării, între care și București”, a mai adăugat specialistul ANM, pentru Agerpres.