Merkel a făcut o tânără să plângă: „Știu că îți este greu!”

Captură video
Captură video

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a fost invitată la o dezbatere alături de mai mulți adolescenți, într-un liceu din Rostock. Un subiect de dezbatere a fost legat de soarta refugiaților din Germania.

„Am proiecte de viață, vreau să merg să studiez într-o universitate din Germania. Este frustrant când văd cum ceilalți se pot bucura de viață, iar eu nu pot să fac asta”, i-a spus Reem, Angelei Merkel.Adolescenta, din Liban, trăiește de patru ani într-o tabără de refugiați din Rostock.

„Ești o persoană foarte drăguță, dar nu toți refugiații și solicitanții de azil pot rămâne în Germania. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, nu s-ar mai putea gestiona situația”, i-a răspuns Merkel, care a adăugat că mulți dintre migranți vor pleca acasă.

Apoi cancelarul s-a oprit brusc preț de câteva secunde și s-a îndreptat către adolescenta libaneză, care a început să plângă. „Știu că îți este greu, ai explicat foarte bine situația ta și a altora ca tine”, a consolat-o Merkel.

Analiștii internaționali spun că reacția Angelei Merkel a venit în contextul în care Germania chiar se confruntă cu o situație delicată în ceea ce privește imigranții. Cerererile de azil cresc de la o lună la alta. De exemplu, numai anul acesta peste 450.000 de oameni au cerut azil în Germania, de două ori mai mult decât în tot anul trecut.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în construcții în Germania, Danemarca, Franța. Salarii de peste 1.700 de euro
Locuri de muncă în vânzări, în Germania și Austria. Contract legal, încheiat direct cu angajatorul
Locuri de muncă în fabrici din Germania și Olanda. Salariile ajung la 2.700 de euro

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.