Cine este cea mai tânără deputată din Parlamentul României

mara mareș
Mara Mareș. Foto: Mihai Sin / Pagina de Facebook Mara Mareș

În vârstă de 24 de ani, Mara Mareș este cea mai tânără deputată din noul Parlament al României. Ea a fost aleasă pe listele PNL, relatează Digi24.ro.

Mara Mareș a fost prima pe lista PNL Brașov și a reușit astfel să intre în Parlament, obținând un mandat pentru Camera Deputaților.

Mara Mareş este din Făgăraş, dar a făcut liceul și facultatea în Marea Britanie. După ce a terminat liceul St. Clare’s din Oxford a urmat cursurile Facultăţii de Studii Europene şi Internaţionale din cadrul King’s College, University of London.

De aproximativ un an activează în organizaţia de tineret a PNL.

„Mă califică pregătirea – pentru că drumul ăsta vine cumva ca o urmare firească a ce am studiat eu – entuziasmul, energia, puterea de muncă”, a declarat Mara Mareş pentru Digi24.

Tatăl ei este consilier judeţean şi a condus filiala Făgăraş a PDL: „Mereu am fost fascinată de politică. Ţin minte când eram copil şi mă uitam la televizor şi vedeam Parlamentul, spuneam: „A, aşa vreau şi eu să fiu când o să cresc mare””.

Înainte de alegerile parlamentare, mai mulți membri ai PNL au criticat prezența unor persoane fără experiență pe locurile eligibile, în detrimentul unor PNL-iști cu experienţă în activitatea parlamentară.

De exemplu, Radu F. Alexandru, Gheorghe Ialomiţianu, Traian Igaş, Radu Carp, Puiu Haşotti şi Mariana Câmpeanu nu au mai apucat locuri pe listele PNL.

Alina Gorghiu,fostul lider al PNL, a declarat la acea dată că selecția nu a fost ușoară, însă a fost dusă la bun sfârșit. Ea le-a mulţumit celor din partid care au înţeles nevoia de oameni noi în politică.

Noul Parlament, votat în 11 decembrie, îşi va începe mandatul la începutul săptămânii viitoare.

Alina Gorghiu a demisionat de la conducerea PNL

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.