Saanya Verma, un copil de 11 ani, din Marea Britanie, a obținut un scor la testarea IQ-ului de 162 și e unul dintre cei mai recenți membri care intră pe lista oamenilor care au un coeficient de inteligență peste medie.
Mensa, organizația internațională fondată în Oxford, Marea Britanie, care are scopul de a identifica și pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență, are peste 110.000 de membri.
Dintre cei care au fost înscriși în această elită în ultimii ani, cu un IQ mai mare de 132, au ieșit în evidență copiii. Iată un top al celor mai inteligenți copii care au devenit membri ai Mensa în ultimii ani:
Anthony Popa Urria. Este din Canada și are origini românești. La doi ani și nouă luni avea un IQ de 154. În timp ce alți copii abia învață să coloreze, Anthony știa deja toate literele alfabetului, să numere până la 1000, toate planetele Sistemului Solar, zilele dintr-o săptămână și lunile anului. Vorbește engleză, spaniolă și română și poate citi o carte întreagă.
Nicole Barr. E o fetiță de 12 ani, care a avut un procentaj de 162 de puncte în testele specialiștilor care măsoară IQ-ul. Ca o comparație, trebuie precizat că oameni de știință precum Albert Einstein sau Stephen Hawking au avut un IQ estimat în jurul cifrei 160. „Vreau să vindec oamenii”, spune Nicole Barr despre planurile de viitor. Jurnaliștii britanici de la Quartz se întreabă dacă fetița, prin inteligența ei, ar putea ajuta oamenii să se vindece și de rasism, o „boală” foarte prezentă și în Marea Britanie. Nicole Barr locuiește împreună cu mama ei în regiunea britanică Essex și face parte din comunitatea romă.
Jacob Barnett. „La vârsta de doi ani mi-a fost foarte teamă că va rămâne tot timpul interiorizat. Nu vorbea cu nimeni, parcă nici nu ne observa”, a povestit Kristine Barnett, mama lui Jacob, pentru cotidianul american Indianapolis Star. Copilul fusese diagnosticat cu o formă ușoară de autism, sindromul Asperger. Însă lucrurile se schimbă începând cu vârsta de 3 ani, când Jacob începe să rezolve puzzle-uri de 5.000 de piese, iar după ce a studiat o hartă a memorat toate numele străzilor și unde sunt localizate.
Apoi a descoperit pasiunea pentru astronomie după ce a studiat o carte. Cu un IQ de 170, Jacob Barnett este deja la facultate, studiază fizica și a primit un post de cercetător în cadrul Universității Indiana. „Este tot timpul cu doi pași înainte față de ce explic la cursuri. E mereu în prima bancă și pune întrebări de rămân colegii lui muți de uimire”, povestește fizicianul John Ross, unul dintre profesorii săi.
Heidi Hankins. La vârsta de doi ani știa să numere până la 40, desena, recita poeme și citea cărți care erau pentru copii de 7 ani. Acum are 5 ani și un IQ de 159, aproape la fel de mare ca cel al lui Albert Einstein. Heidi a fost supusă unui test IQ când nici măcar nu începuse să meargă la școală.
Tatăl ei, Matthew Hankins, lector la Universitatea din Southampton, speră ca Heidi să treacă cât mai repede în clasa potrivită nivelului ei de inteligență „pentru a nu se plictisi”. În rest, părinții spun că este un copil normal, îi place să se joace și să socializeze cu ceilalți și are un simț artistic pe care îl moștenește de la mama ei.
Elise Tan Roberts. Are 5 ani și de la vârsta de 2 ani face parte din organizația mondială a oamenilor cu o inteligență peste medie. Are un IQ de 156. A început să vorbească la doar 5 luni. Înainte de a împlini un an era capabilă să-și recunoască numele scris. La vârsta de 2 ani știa pe de rost majoritatea numelor de țări și capitalele acestora.
Profesorul Joan Freeman, specialist în psihologia educației, cel care a studiat-o pe Elise, spune că aceasta are o capacitate extraordinară de memorare. Cu toate acestea, e atrasă mai mult de zona artistică, îi place baletul și teatrul. Părinții au înscris-o la cursuri de actorie și speră ca autoritățile din Londra, orașul în care locuiește fetița, să accepte ca la școală să treacă într-o clasă care corespunde cu nivelul ei de cunoaștere.
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Recomandările GreatNews:
- TEST cu imagini. Cât de bine cunoști județele României?
- TEST. Cât de bine cunoști casele 100% românești?
- TEST. Recunoașteți orașele românești din aceste imagini!
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: