Macarale pentru zgârie-norii din Dubai, construite în România

O societate din România produce macarale performante pentru ridicarea de zgârie-nori în Dubai.

Componentele unei macarale uriaşe au fost realizate de angajaţii Unio Satu Mare în numai o lună, un timp record pentru o astfel de lucrare. Aceste componente au fost trimise vineri spre Olanda şi vor ajunge în Dubai.

Fabrica sătmăreană a realizat atât componentele metalice, cât şi sistemele hidraulice, informează Vocea Transilvaniei.

Unio este o companie producătoare de echipament tehnologic pentru industria auto, navală, minieră, energetică, dar şi pentru alte ramuri industriale. Peste 70% din producţie merge la export. În 2013, societatea a avut o cifră de afaceri de 71,2 milioane de lei.

Dubai este cel mai populat dintre cele şapte emirate care compun Emiratele Arabe Unite. La capitolul suprafaţă, este al doilea cel mai mare, după Abu Dhabi. Dubai a ajuns să fie cunoscut în întreaga lume mai ales datorită realizărilor arhitectonice din ultimii ani. Cea mai înaltă clădire ridicată vreodată de mâna omului se află aici. Burj Khalifa măsoară 829,8 metri; construcţia sa a început în 2004, iar clădirea a fost inaugurată oficial în 4 ianuarie 2010.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.