Luptătoarea Monica Niculescu a pierdut ultima bătălie la Nottingham

Monica Niculescu a pierdut prima ei finală pe iarbă din carieră, scor 6-1, 4-6, 2-6, în fața tinerei croate Ana Konjuh.

Monica Niculescu nu este o jucătoare obișnuită de tenis. Abordarea ei este unică în circuit. Nu face nimic ușor pe teren. Stilul ei, bazat pe o gamă variată de slice-uri – lovituri ”tăiate”, cu mult efect, este pur defensiv.

O jucătoare abilă de dublu, românca în vârstă de 27 de ani are un joc excelent la fileu, unde urcă, însă, destul de rar.

Fără un serviciu puternic și lipsită de forță în execuții, sportiva din Slatina este o luptătoare. Nicio cauză nu este pierdută pentru Niculescu, una dintre cele mai constante jucătoare din România. În fiecare din ultimele cinci sezoane a jucat câte o finală WTA – doar Simona Halep are mai multe dintre românce.

Azi, în ultimul act de pe iarba de la Nottingham, Monica a câștigat lejer primul set, mizând pe experiența sa și pe emoțiile adversarei. Croata Ana Konjuh (17 ani) era la prima finală WTA din carieră.

Fosta campioană de junioare la Australian Open și US Open e o mare speranță a tenisului mondial. Cu toate că are deja numeroase calități, printre care se numără forța și îndrăzneala, adolescenta a câștigat un singur game în prima manșă, fiind pusă mereu în dificultate de jocul incomod al româncei.

Treptat, croata a redus numărul greșelilor, iar loviturile sale puternice s-au dovedit a fi imposibil de combătut de Monica Niculescu, lipsită și de noroc azi, mai ales în punctele de cumpănă.

Românca a arătat la Nottingham că este o mare luptătoare. Toate meciurile ei au fost de trei seturi, iar efortul depus pe iarba din Anglia o readuce în Top 50 WTA.

Cum în tenis pauzele sunt rare, Monica Niculescu va începe curând o nouă aventură, la 75 de kilometri depărtare, pe iarba de la Birmingham, unde o așteaptă deja viitoarea adversară: cehoaica Barbora Strycova.

La acest turneu sunt prezente și Simona Halep, principala favorită, dar și Irina Begu, cap de serie 14.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în centre de lux din cele mai frumoase orașe europene. Salariile ajung la 2.500 de lire
Oferte de nerefuzat pentru o vară de vis
Locuri de muncă în Anglia și Belgia în domeniul îngrijirii bătrânilor. Salarii de până la 1.700 de lire