Lupta pentru a aduce pe lume copilul fiicei sale decedate, din nou în atenția publică

În urmă cu câteva luni, vestea că o femeie vrea să nască bebelușul fiicei sale decedate, a făcut înconjurul lumii. Acum, femeia este din nou în prim-plan.

Autoritățile nu concep planul pe care femeia din Marea Britanie l-a făcut cu fiica ei, înainte ca aceasta să moară de cancer de colon.

Tânăra avea doar 28 de ani atunci când a pierdut lupta cu boala în 2011, iar ultima sa dorință a fost ca mama ei să îi nască un copil după ce ea nu va mai fi.

Ea și-a înghețat ovulele înainte să înceapă tratamentul împotriva cancerului, iar mama ei încearcă de patru ani să îi îndeplinească ultima dorință, pe care autoritățile nu o consideră legală, chiar dacă fiica și-a dat consimțământul. Femeia susține că este singura ei modalitate ca să devină bunică și că vrea să respecte ultima dorință a fiicei sale, aceea ca ovulele sale să fie fecundate cu ajutorul unui donator străin, apoi să îi fie ei implantate .

Până în prezent, clinicile de fertilizare au refuzat-o, iar instanța de judecată le dă dreptate acestora și nu soților îndurerați, care vor să își strângă cât mai repede nepotul în brațe.

Parlamentarul conservator David Davies spunea acum câteva luni: „Nu pot înțelege de ce ar vrea cineva să facă asta. M-aș îngrijora dacă autoritățile i-ar permite acest lucru. Este deranjant”.

De asemenea, medicul Mohammed Taranissi, directorul unei clinici de fertilizare din Londra, a afirmat la momentul în care a auzit de cazul femeii: „Nu am auzit niciodată de un caz de surogat care implică o mamă și ovulele fiicei sale moarte. Cred că este o premieră în lume”.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate în domeniul promovării produselor. Salarii de până la 2.500 de lire
Doi elevi români au făcut un film care a ajuns la Cannes
Costumul tradițional românesc, sărbătorit prin lege. Va avea o zi națională

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.