Un nou atac în Londra. O dubă a intrat în mulțime | VIDEO

dubă londra pietoni

Foto: Captură YouTube

Un bărbat a murit și alte 8 persoane au fost rănite după ce o dubă a intrat în pietonii aflați pe trotuar, în apropierea unei moschei din nordul Londrei, relatează BBC.

Duba a intrat în mulțime la scurt timp după miezul nopții (ora 2.00 ora României). Evenimenul s-a produs în apropierea moscheii Finsbury Park din capitala Marii Britanii.

Șoferul, un bărbat în vârstă de 48 de ani, a fost prins de mulțime, iar ulterior arestat de poliție. Premierul Theresa May a declarat că poliția anchetează cazul ca pe un „posibil atentat terorist”.

Consiliul Musulman din Marea Britanie a anunțat că șoferul a intrat intenționat în credincioșii aflați în apropierea moscheii. Se crede că multe dintre victime tocmai ieșiseră din lăcașul de cult.

Consiliul a mai transmis că actul șoferului este o „manifestație violentă de islamofobie” și a solicitat sporirea securității în jurul moscheilor.

„Nu știm încă toate informațiile, însă în mod cert a fost un atac deliberat împotriva londonezilor nevinovați, care tocmai își spuseseră rugăciunile din timpul lunii sfinte a Ramadanului”, a declarat Sadiq Khan, primarul Londrei.

 


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version