Loc de vis în România. O fostă fermă s-a transformat în sanctuar al păsărilor sălbatice

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Turiștii care caută să fie cât mai aproape de natură au o nouă destinație de vacanță în România. Este vorba despre sanctuarul păsărilor din Caraorman, o mică localitate din Delta Dunării.

Potrivit Știrile Pro TV, locul în care pe vremea comunismului a fost o fermă piscicolă a devenit un loc perfect pentru cei care vor să descopere lumea fascinantă a păsărilor sălbatice.

Potrivit localnicilor, sanctuarul păsărilor s-a format în mod natural, zona este liniștită, iar bărcile nu pot ajunge aici. În total, e vorba de o suprafață de 50 de hectare, care adăpostește pe tot timpul anului peste 180 de specii de păsări, din care 55 sunt protejate, potrivit reprezentanților Societății Ornitologice din România.

Localnicii spun că și locurile de cazare sunt prietenoase cu natura. „E un loc frumos, nu turnăm betoane, ținem totul natural”, a declarat localnicul Ilie Savencu, pentru Știrile Pro TV.

Un pachet de 3 nopți în zona Crișan – Mila 23 începe de la 800 de persoană, la o cazare de 3 stele și ajunge la 1.200 de lei, pentru 4 stele. Turiștii beneficiază de masă, transport pe apă, excursii și un ghid.

Sanctuarul păsărilor face parte dintr-un proiect finanțat cu fonduri europene, prin care se dorește promovarea turistică a triunghiului de localități Crișa – Caraorman – Mila 23. Dacă va fi un succes, proiectul va fi extins și la alte localități.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: