A murit legendarul Leonard Cohen

Leonard Cohen (Facebook)
Leonard Cohen (Facebook)

Artistul canadian Leonard Cohen, cunoscut atât pentru melodiile, cât și pentru poeziile sale, a murit. Avea 82 de ani.

”Anunţăm cu regret că legendarul poet, textier şi artist, Leonard Cohen, a trecut în nefiinţă. L-am pierdut pe unul dintre cei mai respectaţi şi prolifici muzicieni. O ceremonie de comemorare va fi organizată la Los Angeles. Familia face apel la respectarea intimităţii în timpul funeraliilor”, se precizează pe pagina de Facebook a lui Leonard Cohen.

Muzicianul și poetul canadian a început să cânte la vârsta de 13 ani. Primul său volum de poezie, „Let Us Compare Mythologies”, publicat la scurt timp după absolvirea facultății, a fost un mare succes.

La sfârșitul anilor ’60, Cohen și-a lansat primul album muzical, „The Songs of Leonard Cohen”, care i-a deschis drumul către faima mondială.

Artistul canadian a părăsit scena muzicală la începutul anilor ’90 pentru a se stabili şi trăi într-o mănăstire budistă din California, unde a devenit călugăr şi a primit prenumele Jikan, care înseamnă „tăcere”.

Pe 21 septembrie anul acesta, Leonard Cohen a sărbătorit împlinirea a 82 de ani, anunțând lansarea unui nou album în care explorează relația metafizică a omului cu Dumnezeu și cu moartea.

Artistul canadian a susținut trei concerte în România.