Lege: Fără radare ascunse și suspendarea permisului pe viață

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Parlamentarii vor să facă mai multe schimbări în Codul Rutier. Un deputat social-democrat e de părere că în loc să prevină accidentele, polițiștii stau ascunși pentru a vâna șoferii ca să-și facă norma de amenzi.

„Cu ochii mei am văzut cum stau ascunşi după camioane şi stau la pândă ca la drumul mare, haiducie să prindă oamenii. Întotdeauna se pune radarul şi pistolul numai pe drumurile drepte, unde poţi să iei un pic viteză mai mare sau când eşti în pantă, când laşi maşina să meargă singură şi oricum depăşeşte viteza”, a declarat depuatul Ciprian Nica, potrivit Digi24.

Însă opinia nu e împărtășită de toți colegii din Parlament. „Viteza este o cauză clară care generează foarte multe accidente și accidente soldate cu decesul celor implicați în astfel de situații tragice”, a declarat Gabriel Andronache, deputat PNL.

Un senator propune o altă schimbare în Codul Rutier. Acesta vrea ca, dacă amenda este plătită în 48 de ore, cei are au rămas fătă permis de conducere să-l primească mai repede. De exemplu, un permis de conducere reținut pentru trei luni va fi restituit după o lună și jumătate.

„Am luat prin sondaj câteva primării. Marea surpriză a fost că restanţele la plata amenzilor de circulaţie din totalul restanţelor impozitelor, taxelor neîncasate la aceste primării se situează în jurul a 40% din total restanţe”, spune Marius Obreja, senator PNL, iniţiatorul legii.

Deputatul PMP Petru Movilă vine cu o altă propunere. Acesta cere pedepse mult mai dure pentru șoferii prinși băuți la volan. În funcție de nivelul de alcoolemie depistată la conducătorul auto, vor fi amenzi între 5.000 de lei și 15.000 de lei, dar și suspendarea persmiului între 2 și 5 ani. Mai mult, cei care au recidivat nu vor mai putea permisul de conducere niciodată.

Toate aceste modificări urmează să fie dezbătute în Parlament în următoarea perioadă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: