Lecție de voință. Doi bărbați bolnavi colaborează pentru o muncă onorabilă


Doi bărbați oferă întregii lumi cea mai frumoasă lecție de înțelegere și de voință, după ce au reușit ca în decurs de 10 ani să planteze 10000 de copaci, chiar dacă suferă de dizabilități.

Doi bărbați oferă întregii lumi cea mai frumoasă lecție de ecologie, după ce au reușit ca în decurs de 10 ani să planteze 10000 de copaci, chiar dacă suferă de dizabilități.

Cei doi chinezi au început să planteze copaci, după ce au tot fost respinși din cauza problemelor de sănătate.
Jia Haixa este orb, iar Jia Wenqi are mâinile amputate, dar asta nu i-a împiedicat să colaboreze și să se sprijine unul pe celălalt atunci când lucrează.

„El este mâna mea, iar eu sunt ochii lui. Facem o echipă bună”, a spus Haixia. Acesta, în vârstă de 53 de ani, s-a născut cu cataractă congenitală, din cauza căreia și-a pierdut vederea la ochiul stâng. Apoi, în 2.000, în urma unui accident de muncă, și-a pierdut vederea și la ochiul drept.
Wenqi are o poveste de viață și mai tristă, după ce și-a pierdut ambele mâini într-un accident, pe când avea doar trei ani.
În 2001, la un an după ce Haixia și-a pierdut de tot vederea, l-a cunoscut pe Wenqi și au început să planteze copaci pentru a avea bani ca să se întrețină, informează odditycentral.com.

În fiecare dimineață, cei doi bărbați pleacă la 7 dimineața de acasă și cooperează pentru a face groapă și a planta copacii. Pentru că nu își permit să cumpere puieți, cei doi trebuie să strângp singuri butași și să îi planteze, iar acest lucru este greu chiar și pentru oamenii sănătoși. După acest moment, ei trebuie să aibă grijă de copăcei și să îi ude, iar în 10 ani au reușit ceea ce puțini oameni reușesc într-o viață întreagă și nu au planuri ca să se oprească.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

output_Odsky7

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.