Lacrimile unui tată, fotografia care face înconjurul lumii

„Nu sunt o persoană foarte emotivă, însă tatăl Laith Majid și reacția lui când ajunge împreună cu familia în Grecia mă fac să plâng”, mărturistește, pe rețeaua de socializare online Twitter, fotograful Daniel Etter.

Imaginea, suprinsă pentru The New York Times, a devenit repede virală pe internet. „Toate poveștile și reportajele TV despre criza refugiaților sunt în această poză”, spune pe Twitter unul dintre cei care au redistribuit fotografia suprinsă de Daniel Etter.

Din fericire, lacrimile lui Laith Majid, un refugiat din Deir Ezzor, unul dintre cele mai mari orașe din Siria, sunt de bucurie. Imaginea, în care Laith își strânge copii în brațe, este surprinsă după ce a ajuns în siguranță pe insula grecească Kos.

Au plecat din Turcia, din Bodrum, împreună cu încă 15 persoane, iar barca a început să se scufunde în momentul în care au fost preluați de o echipă de salvare a Greciei.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat într-un interviu că problema imigranților este pentru Uniunea Europeană chiar mai gravă decât tensiunile economice pe care le-ar putea provoca ieșirea Greciei din spațiul comunitar.

În Germania, de exemplu, numai anul acesta au fost peste 500.000 de cereri de azil, de trei ori mai multe decât anul trecut. De asemenea, cancelarul german crede că ar trebui să se facă o listă de țări în care nu sunt conflicte violente și automat, cererile care vin din respectivele regiuni să fie respinse. De exemplu, în ultima perioadă, nemții primesc foarte multe cereri de azil din țări precum Albania, Serbia sau Muntenegru.

Iată fotografia realizată Daniel Etter:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.