Lacrimi la Schitu Golești: „S-a întors barza, n-are casă!”

Săptămâna trecută, un localnic din Schitu Golești, județul Argeș, a reușit să convingă autoritățile să mute un cuib de barză care se află pe un stâlp din curtea sa. Acesta s-a plâns autorităților că berzele îi deranjează liniștea, fac mizerie și îi distrug grădina, iar în ultimii 21 de ani, în toate verile, nu a avut liniște din cauza lor.

Plângerea sa a ajuns până la ministrul Mediului și a avut nevoie de un aviz și din partea Academiei pentru ca respectivul cuib să fie mutat pe un alt stâlp. În cele din urmă, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a semnat un ordin, iar cuibul a fost mutat 600 de metri mai departe.

În momentul mutării, cuibul ar fi fost în mare parte distrus. „Cuibul trebuia relocat, nu distrus. Și eu sunt tot așa. Tot de aceeași părere sunt și eu, dar firma care este autorizată pentru așa ceva… pentru care primesc bani pentru treaba asta, nu știu. L-au distrus”, a spus Tudor Ion, viceprimar comuna Schitu Golești.

Potrivit jurnaliștilor de la Digi24, pasărea s-a întors din țările calde. A mers la locul în care știa că a avut cuibul, nu l-a găsit și s-a așezat pe un alt stâlp la aproximativ 20 de metri distanță. Unii săteni au început să plângă de mila berzei, iar alții i-au făcut și un indicator: „În atenția berzei, cuib realocat la 600 m”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.