Lacrimi de barză. Nea Costică, Birdman din Schitu Golești

Familia de berze din comuna argeșeană Schitu Golești este în continuare în atenția localnicilor. Nea Costică, care le urmărește de câteva zile, spune că berzele ar vrea să rămână în același loc și nu se vor duce la cuibul care a fost mutat de Guvern pe un stâlp care se află la o distanță de aproximativ 600 de metri distanță. „Uite o creangă de pom! A adus-o acea barză care stătea acolo și plângea, a băgat-o prin ciocărăul ăla”, le-a povestit nea Costică reporterilor de la Digi24 și a și imitat cum plângea barza.

Omul e convins că familia de berze nu va părăsi locul în care a avut cuibul. „Șade una într-un picior, vina ailaltă, aduce creanga. Domnule, aceste berze aici își va face cuib, nu acolo unde a făcut primarul”, e convins nea Costică.

Săptămâna trecută, un localnic din Schitu Golești, județul Argeș, a reușit să convingă autoritățile să mute un cuib de barză care se află pe un stâlp din curtea sa. Acesta s-a plâns autorităților că berzele îi deranjează liniștea, fac mizerie și îi distrug grădina, iar în ultimii 21 de ani, în toate verile, nu a avut liniște din cauza lor.

Plângerea sa a ajuns până la ministrul Mediului și a avut nevoie de un aviz și din partea Academiei pentru ca respectivul cuib să fie mutat pe un alt stâlp. În cele din urmă, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a semnat un ordin, iar cuibul a fost mutat 600 de metri mai departe.

În momentul mutării, cuibul ar fi fost în mare parte distrus. „Cuibul trebuia relocat, nu distrus. Și eu sunt tot așa. Tot de aceeași părere sunt și eu, dar firma care este autorizată pentru așa ceva… pentru care primesc bani pentru treaba asta, nu știu. L-au distrus”, a spus Tudor Ion, viceprimar comuna Schitu Golești, pentru jurnaliștii de la Digi24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.