La munte a nins. Cum va fi vremea în următoarea perioadă

În vârful muntelui zăpada s-a instalat deja în România. Potrivit jurnaliștilor de la Digi24, turiștii care au urcat în weekend-ul acesta pe masivul Postăvaru, Vârfu Omu, la Păltiniș sau în Carpații Orientali, au găsit zăpadă.

Din păcate, din această cauză, cinci turiști au rămas blocați în stațiunea Rânca, iar autoritățile au decis să închidă temporar Transalpina.

„Au fost aduşi în bune condiţii, cu două utilaje în faţă care au dat zăpada la o parte de pe drum şi au dat cu material antiderapant”, a declarat directorul Secției de Drumuri Gorj, Ion Tudor, pentru Digi24.

În unele locuri, stratul de zăpadă a ajuns la 15 centimetri.

La Bâlea Lac, ziua de 6 octombrie a fost cea mai friguruoasă de când se fac măsurători meteorologice. Termometrele au arătat -4,1 grade Celsius la Sibiu, unde precedentul record era de -3 grade şi data din 1963. La Bâlea Lac s-au înregistrat -9 grade Celsius, faţă de un minim istoric de -8 grade.

Cu toate acestea, meteorologii anunță că vremea în România va fi mai caldă decât în mod normal până la începutul lunii decembrie. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie spun că în următoarea perioadă temperaturile vor fi peste mediile multianuale și ploi puține.

Pentru noiembrie, prognoza indică temperaturi apropiate de cele normale în cea mai mare parte a ţării, posibil mai ridicate în sud, sud-est şi vest. Ploile se vor încadra în limite normale. Media multianuală a lunii este de 3,8 grade Celsius.

Comuna din România în care se trăiește ca în Germania. Vrei să te muți? Te așteaptă

https://greatnews.ro/comuna-padureni-bogata-judetul-vaslui/