Ce spune Klaus Iohannis după ce ieri a pierdut definitiv casa din centrul Sibiului

klaus iohannis
Klaus Iohannis FOTO: presidency.ro

Curtea de Apel Pitești a decis ieri, 22 februarie, ca soții Iohannis să își piardă definitiv calitatea de proprietari ai casei din centrul Sibiului, anunță Digi24.

În timpul regimului comunist, casa respectivă a fost naționalizată, iar apoi a fost cumpărată de foștii chiriași. Însă în urma în urma unei cereri de retrocedare a unui presupus moștenitor acestora le-au fost anulate contractele.

De la acest moștenitor a cumpărat ulterior familia Iohannis jumătate din casă, mai notează sursa citată.

Instanța a decis însă că actele de moștenitor ale fostului proprietar nu erau valide, iar după 16 ani de procese, casa a revenit în posesia statului. Sentința a fost atacată de soții Iohannis, însă magistrații Curții de Apel Pitești au decis în defavoarea președintelui, respingând contestația în anulare făcută de Carmen și Klaus Iohannis.

După ce familia sa a pierdut casa din Sibiu, Klaus Iohannis a anunțat că respectă deciziile instanțelor de judecată.

”Preşedintele Klaus Iohannis respectă deciziile instanţelor de judecată. Preşedintele României a luat act de hotărârea civilă a Curţii de Apel Piteşti de astăzi. Preşedintele s-a conformat deciziei instanţei încă din noiembrie 2015, când a fost pronunţată decizia irevocabilă de către Curtea de Apel Braşov”, a declarat pentru news.ro Mădălina Dobrovolschi, purtătoarea de cuvânt a președintelui.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.