Înaintarea României către Rusia 2018, oprită în Kazahstan

Românii au jucat în condiții grele în Kazahstan. Gazdele au fost încurajate și de câteva sute de soldați (Echipa națională de fotbal a României - Facebook)
Românii au jucat în condiții grele în Kazahstan. Gazdele au fost încurajate și de câteva sute de soldați (Echipa națională de fotbal a României - Facebook)

Naționala de fotbal a României a remizat, fără goluri, la Astana, cu Kazahstanul, în al treilea meci al preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2018.

Chiar dacă formațiile veneau după rezultate diametral opuse, românii câștigând cu 5-0 în Armenia, iar kazahii fiind învinși cu același scor în Muntenegru, partida de pe gazonul sintetic de la Astana a fost una echilibrată.

Tricolorii au jucat bine în prima repriză, însă gazdele s-au apărat cu înverșunare, fiind încurajați și de atitudinea permisivă a arbitrului.

Primul rănit al ”bătăliei” de la Astana a fost căpitanul Dragoș Grigore, care a suferit o fractură de piramidă nazală. Alexandru Chipciu a ieșit și el pe targă, în finalul primei reprize, cu ruptură musculară.

În partea secundă a meciului, în care România a avut doar o mare ocazie de gol, prin ”rezerva” Gabriel Enache, kazahii și-au continuat intrările dure, rupându-i cinci dinți lui Cristian Săpunaru.

Astfel, după trei meciuri, cu echipe mai slab cotate în Grupa E, tricolorii au strâns doar 5 puncte și se află pe locul 3, după Muntenegru și Polonia.

”Nu sunt mulțumit de rezultat”, a spus antrenorul german Christoph Daum, după meciul de la Astana, adăugând: ”Cred că putem fi mândri de modul în care jucătorii s-au luptat pentru țara lor. Ne-a lipsit golul. Jucătorii au arătat că au caracter”.

Muntenegrenii au câștigat surprinzător în Danemarca, 1-0, în timp ce polonezii s-au impus greu, în ultimele minute, în fața Armeniei, scor 2-1. Eroul leșilor a fost Robert Lewandowski, care a marcat golul victoriei.

Pentru România urmează, peste o lună, meciul cu Polonia de la București. O victorie este esențială pentru îmbunătățirea șanselor de calificare la Cupa Mondială din Rusia.

România nu s-a mai calificat la un turneu final al Mondialelor din 1998.

”Vom face tot posbilul să câștigăm cu Polonia. Am văzut lucruri care mă fac să fiu optimist în privința calificării”, a mai spus selecționerul României.

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și alte știri interesante din România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.