IKEA va face o jucărie după un desen al unui copil din România

Desenul lui Albert va fi transformat într-o jucărie IKEA

IKEA of Sweden AB va transforma desenul unui copil din România într-o jucărie de pluş.

Desenul lui Albert, un băiețel de șapte ani din România, este unul dintre cele zece desene câștigătoare ale competiției globale, organizată în cadrul Campaniei Jucăriilor de Pluș pentru Educație, ediţia 2014.

Copii din toată lumea au desenat personaje fantastice, iar juriul a ales 10 câștigători, cu vârsta cuprinsă între patru și zece ani.

Țările din care au fost alese desenele câștigătoare sunt Norvegia, Belgia, Insulele Canare, Malaezia, Marea Britanie, Croația, Cipru, Olanda, România și Taiwan.

Cele zece desene vor fi  transformate de designerii IKEA într-o colecție limitată de jucării de pluş, vândută începând cu noiembrie 2015 în magazinele IKEA din toată lumea.

Desenele sunt amuzante, creative și reflectă imaginația bogată a copiilor. Printre cele 10 creații se află un tigru-omidă, un sconcs cu numele de Stinky, dinozauri fioroși, o pată albastră cu un singur ochi și multe altele. Desenul câștigător din România este liliacul vesel imaginat de Albert.

„Am ales 10 creații câștigătoare dintre mii de desene realizate cu bucurie de către copii. Desenele finale sunt figuri fantastice, unice, care demonstrează că orice este posibil în imaginația copiilor. Jucăriile de pluș vor fi produse amuzante, simpatice și surprinzătoare, pline de personalitate. Noi am ajuns să îndrăgim aceste personaje și sunt sigură că ele vor fi foarte populare şi printre clienți”, a declarat Maria Thörn, range manager la Children’s IKEA, prin intermediul unui comunicat de presă.

În România, competiția de desen s-a desfășurat în magazinul IKEA , între 10 și 23 noiembrie 2014. Creațiile copiilor au fost afișate pe site-ul IKEA România, unde vizitatorii au votat cele mai apreciate 50 de desene. Dintre acestea, un juriu format din reprezentanți IKEA România a selectat 20 de desene pentru a le trimite în Suedia. În final, echipa globală a ales cele 10 personaje care vor deveni jucării de pluș.

„Primim foarte des propuneri de colaborare de la clienţi pasionaţi de brandul IKEA, care au o idee de produs ce poate face mai bună viaţa de zi cu zi a oamenilor. Faptul că un băieţel de 7 ani din România a făcut un desen în baza căruia se va crea o jucărie IKEA este o veste extraordinară! Mai mult, ne bucură foarte mult contribuţia pe care o va avea liliacul creat de Albert la Campania Jucăriilor de Pluş, ediţia 2015: 1 euro din preţul fiecărei jucării va fi folosit pentru proiecte umanitare dedicate copiilor din toată lumea. Este o misiune frumoasă, iar atât noi, echipa magazinului IKEA, cât şi familia micului artist, suntem foarte mândri!”,  a declarat Raluca Buzea, PR responsible, IKEA România.

Desenele se vor transforma într-o colecție de jucării de pluș în ediție limitată, care va fi lansată în magazinele IKEA din toată lumea în cadrul Campaniei Jucăriilor de Pluș pentru Educație din noiembrie 2015.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.