Jo Jo Dan, românul care nu s-a dat bătut. Se va lupta pentru titlul mondial

Pugilistul român Ion Ionuț l-a învins aseară pe canadianul Kevin Bizier, după 12 reprize de mare luptă, și a primit șansa de a se lupta pentru titlul mondial IBF la categoria welter.

Jo Jo Dan a câștigat și revanșa cu Bizier (30 de ani), care era neînvins în 23 de meciuri până să îl întâlnească pe girgiuvean în urmă cu un an.

Dacă în noiembrie 2013, Jo Jo Dan se impusese la puncte, după ce și-a dominat adversarul, azi-dimineață, în Pepsi Colisee din Quebec, Bizier a reușit să îl pună în dificultate mare pe românul de 33 de ani.

Bizier a reușit să îl trimită podea pe român, în runda a șaptea. Ion Ionuț a contracarat cu numeroase lovituri puternice, dominând clar finalul unui meci foarte frumos.

Decizia a fost împărțită, doar doi arbitrii văzându-l învingător pe român: 115-112, 114-113, 113-114. Este a 34-a victorie din încercata carieră a sportivului din Giurgiu.

Ion Ionuț a arătat că este unul dintre cei mai mari luptători pe care îi are România, ridicându-se mereu din momentele grele.

Jo Jo Dan pare să fi depășit de mult înfrângerile cu turcul Selçuk Aydîn, singurele din carieră, ambele suferite pe terenul adversarului. Atunci, românul urmărea centura silver în versiunea WBC, însă după succesul de azi, el se va lupta cu un alt campion mondial.

Britanicul Kell Brook este deținătorul centurii IBF la categoria welter și viitorul adversar al românului. Brook a câștigat 33 de meciuri, dintre care 22 înainte de limită, și are 28 de ani.

Kell Brook este un campion de temut (sky sports)
Kell Brook este un campion de temut (sky sports)

Originar al orașului muncitoresc Sheffield, Ezekiel Brinsly Reid „Kell” Brook a câștigat titlul mondial în august 2014, în Statele Unite, după victoria la decizie în fața americanului Shawn Porter.

Jo Jo Dan se va bate pentru centură în anul care stă să înceapă, în Anglia.