Românii de Oscar. Cine sunt tinerii talentați care au dat viață unei povești minunate

ioan boieriu paul arion alexandru popescu oscar
Ioan Boieriu, Paul Arion și Alexandru Popescu. Foto: Facebook / alexpopescu.net

Ioan Boieriu, Paul Arion și Alexandru Popescu au făcut parte din echipa care a realizat efectele speciale pentru filmul „The Jungle Book” („Cartea Junglei”), care a câștigat în acest an premiul Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale.

Originar din Brașov, Ioan Boieriu a fost director tehnic senior pentru efecte vizuale în cadrul echipei care a realizat efectele speciale din „Cartea Junglei”. Paul Arion a fost supervizor de layout, iar Alexandru Popescu s-a ocupat de DMP (Platforma de management a datelor).

„Wow… Mailul și toate mediile sociale pe care le folosesc sunt în asalt … Sigur nu am cum să răspund la toate mesajele în timp real … O să urmeze câteva interviuri în curând cu mai multe detalii… Mulțumesc din suflet pentru urări și cuvintele frumoase”, a scris Ioan Boieriu pe Facebook în momentul în care a început să fie felicitat de sute de oameni pentru reușita sa.

„Sunt mândru că am colaborat cu ei și am reușit împreună să producem un film câștigător de Oscar. Și încă ceva: acesta e un premiu de echipă!”, a mai spus Ioan Boieriu despre ceilalți români alături de care a lucrat la filmul „Cartea Junglei”.

Ioan Boieriu a lucrat în România până în anul 2011 în industria efectelor speciale, iar apoi a emigrat în Canada, unde lucrează în cadrul unei companii din același domeniu (Scanline VFX).

El a lucrat la „Cartea Junglei” timp de 4-5 luni, a explicat tânărul în vârstă de 37 de ani pentru Digi24: „E vorba e râul lin în care se văd rotocoalele, vântul, în care se văd toate detaliile precum petale de flori care cad în apă, orice alt element care produce un fel de unde un râu învolburat, toată distracţia pe care Baloo şi Mowgli o au în râu în momentul în care cântă”.

În trecut, Ioan Boieriu a lucrat și la realizarea efectelor speciale din „Game of Thrones”, ”Iron Man”, „Captain America”, „Divergent”, „Godzilla”, „Hobbitul” sau „Jocurile foamei”.

Tânărul a mai povestit pentru postul de televiziune că familia sa l-a susținut întotdeauna: „Soţia mea a fost foarte întelegătoare, copilul nostru s-a născut de fapt în Noua Zeelandă după ce am terminat producţia la Hobbit. Aş vrea să mulţumesc părinţilor care mi-au dat ocazia să ma exprim şi să fac ce îmi doresc”.

Ioan Boieriu a absolvit în 1997 Colegiul de Informatică „Grigore Moisil” din Braşov.

Originar din Sibiu, Paul Arion lucrează acum la Londra, unde este director tehnic în compania Moving Picture Company. Paul Arion are 40 de ani și a absolvit cursurile Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

paul arion
Paul Arion. Foto: Facebook

Alexandru Popescu a studiat informatica la facultate în București, specializându-se în grafică pe calculator.

„Educația mea mi-a oferit un set unic de abilități care combină cunoștințele tehnice cu un puternic simț artistic. Din acest motiv nu încerc niciodată să limitez partea artistică, ci să găsesc soluții tehnice care dau viață ideilor”, scrie Alexandru Popescu pe siteul său personal.

La ora actuală, Alexandru Popescu trăiește în Singapore și lucrează în industria cinematografică, concentrându-se pe crearea de medii digitale.

alexandru popescu
Alexandru Popescu. Foto: alexpopescu.net

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.