Culoarea anului 2015 a fost anunţată

culoarea anului
Marsala este culoarea anului 2015 Foto: pantone.com

Institutul Pantone, liderul recunoscut pe plan mondial în domeniul cromaticii, a desemnat nuanța-vedetă a anului 2015. Designerii, stiliștii și vedetele vor fi primii care vor da startul purtării culorii Marsala.

Dacăîn 2013 verdele smarald a cucerit pe toată lumea iar în 2014 orhideea radiantă a fost regina culorilor, specialiștii au stabilit că Marsala este cea mai potrivită pentru anul viitor și au declarat-o culoarea anului.

Marsala, denumită oficial Pantone 18-1438, va putea fi văzută în perioada următoare atât în modă, cât şi în designul interior.

culoarea anului 2015
Pantone a desemnat culoarea anului 2015 Foto: pantone.com

„Marsala înnobilzează mintea, trupul şi sufletul, debordând încredere şi stabilitate. Marsala este o nuanţă subtil seductivă, una care ne va face să îi îmbrăţișăm căldura”, a declarat Latrice Eiseman, director executiv al Institutului de Culori Pantone despre culoarea anului.

Culoarea anului va fi des văzută și în designul interior

Culoarea primeşte numele de la vinurile italieneşti din regiunea Marsala și poate fi purtată foarte ușor şi de către femei, dar şi de către bărbați, încurajând creativitatea şi experimentarea culorilor.

De asemenea, datorită căldurii şi a apropierii sale de culoarea pământului, Marsala va fi cu siguranță apreciată și de către designerii de interior. Ea este foarte asemănătoare burgundy-ului, dar se diferențiază prin tentele maronii.

„Marsala este o alegere perfectă pentru bucătărie şi locurile de luat masa, culoarea fiind ideală pentru blaturi, electrocasnice mici sau chiar lenjerii de pat”, a mai completat Leatrice Eiseman, potrivit pantone.com.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.