Instituțiile din România care au interzis Facebook la serviciu

Angajații Spitalului Judeţean și Consiliul Județean din Brăila nu mai au voie să intre pe Facebook în timpul programului de lucru. Măsura a fost luată de Viorel Mortu, președintele CJ Brăila, relatează digi24.ro.

După ce unii funcționari publici au fost prinși, în repetate rânduri, că pierdeau timpul pe site-ul de socializare, șeful Consiliului Judeţean Brăila a interzis oficial accesul la Facebook în timpul serviciului.

„Erau colegi care, în timpul serviciului, frecventau această rețea de socializare. Pentru a reglementa activitatea am dispus interzicerea”, a declarat Viorel Mortu pentru postul de televiziune.

Totuși, cei care nu pot rezista tentației, au o portiţă: telefoanele mobile sau tabletele.

„Nu mai au acces pur și simplu. Dacă țin neapărat să acceseze, au telefonul propriu”, a spus Mortu.

În noiembrie anul trecut, și conducerea Spitalului județean de Urgență Brăila a restricționat accesul la Facebook pentru personalul medical.

Recomandările editorilor GreatNews:

Două eleve de origine română, câștigătoarele unui concurs de științe în Irlanda
România, recomandată ca destinație: „Una dintre cele mai misterioase și mai frumoase țări din Europa”
Cele mai frecvente greșeli de gramatică pe care le fac românii pe Facebook

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.