Înfruntarea superbă dintre 2 cerbi în pădurile României, surprinsă în imagini | VIDEO

cerbi
Foto: YouTube Regia Pădurilor Kronstadt

Doi cerbi care se duelează pentru a-și câștiga dreptul la împerechere au fost surprinși de camerele video amplasate în pădurile Brașovului.

Imaginile au fost publicate pe pagina de Facebook a Regiei Pădurilor Kronstadt.

„Pădurile Brașovului sunt pline de viață, iar în octombrie regii sunt cerbii. Acum este luna lor: „curtează” femelele, își etalează eleganța dar și forța. În octombrie, cerbii își amintesc că în dragoste e ca în război, iar acest lucru îl fac „la propriu”. Cerbii se duelează pentru marele premiu: dreptul de împerechere. Astfel de scene au fost surprinse de camerele de monitorizate pe care le-am amplasat în pădurile Brașovului”, au anunțat reprezentanții Regiei Pădurilor Kronstadt.

În fondul cinegetic administrat de Regia Locală a Pădurilor Kronstadt sunt în jur de 90 de cerbi.

Estimările din 2016 arată că, la nivel național, avem aproximativ 46.000 de exemplare de cerb comun (Cervus elaphus).

Masculii au o lungime a corpului de 175-250 de cm și cântăresc, în medie, 160-240 de kilograme. Unii dintre cei mai mari cerbi din Europa sunt cei din Munții Carpați, acești cerbi ajungând până la 500 de kilograme. Femelele sunt lungi de 160-210 cm și cântăresc 120-170 de kilograme.

Spre deosebire de femele (ciute), masculii au coarne puternic ramificate care se reînnoiesc. Coarnele pot crește chiar și cu 2,5 cm pe zi. Ele încep să crească primăvara și cad în fiecare an, de regulă pe la sfârșitul iernii. În general, coarnele sunt lungi de 70 de cm, însă coarnele exemplarelor mari ajung la o lungime spectaculoasă, de peste un metru.

În sălbăticie, cerbii comuni trăiesc în medie 10-13 ani, chiar și 15 ani. În captivitate, cerbii trăiesc 20 de ani.

V-ar putea interesa și:

Animale sălbatice din România

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.