A început turneul de la Madrid. Victorie pentru Irina Begu

Australian Open 2019
Irina Begu. Foto: (Wikimedia Commons)

Irina Begu a trecut în primul tur la Madrid de japoneza Kurumi Nara, în timp ce Alexandra Dulgheru a fost foarte aproape de o victorie cu sârboaica Ana Ivanovici, însă a fost forțată să abandoneze în setul decisiv.

Irina Begu a avut emoții doar în prima parte a duelului cu jucătoarea niponă, câștigând în tie-break setul inaugural, scor 8-6. Manșa secundă n-a avut istoric, românca de pe locul 33 în lume impunându-se cu 6-1.

Alexandra Dulgheru, care a primit un wild-card din partea organizatorilor, a arătat, tot azi, în duelul cu a șaptea favorită, Ana Ivanovici, că a meritat încrederea spaniolilor. Românca de pe poziția 69 în ierarhia WTA a câștigat primul set cu 6-2, însă a început să acuze probleme medicale în cel de-al doilea, pe care l-a cedat greu, în tie-break, scor 7-1.

În decisiv, accidentarea nu i-a mai permis Alexandrei să își facă jocul, iar când scorul era 4-0 pentru sportiva din Serbia, bucureșteanca a abandonat.

Mâine intră în scenă și Simona Halep, a doua favorită la Madrid și finalistă în 2014 pe zgura din capitala Spaniei. Campioana din România se va duela cu Alize Cornet. Franțuzoaica s-a impus de două ori în fața Simonei, care a câștigat o singură dată.

În acest an, Cornet, locul 28 mondial, nu s-a descurcat prea bine în circuit, bifând doar un sfert de finală, în urmă cu câteva săptămâni, la Katowicee. Franțuzoaica rămâne, însă, o jucătoare foarte periuloasă. În stagiunea precedentă, ea a învins-o de trei ori pe americanca Serena Williams.

Pe tabloul principal de la Madrid, turneu care pune la bătaie premii de peste 4 milioane de dolari, s-a calificat și Andreea Mitu, care își continuă ascensiunea în tenisul mondial, după ce, până în urmă cu câteva săptămâni, nu reușise să câștige niciodată în circuitul WTA.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: