Încă un mega-scandal. FIFA a dat bani Federației Irlandeze după celebrul henț al lui Thierry Henry

Celebrul henț făcut de Thierry Henry în barajul pentru Cupa Mondială din 2010
Celebrul henț făcut de Thierry Henry în barajul pentru Cupa Mondială din 2010

După arestările din urmă cu câteva zile și realegerea controversatului Sepp Blatter în funcția organizației, FIFA a primit o nouă lovitură.

John Delaney, președintele Federației Iralndeze de Fotbal a dezvăluit că FIFA a achitat o sumă de bani forului de la Dublin după hențul făcut de francezul Thierry Henry în meciul de baraj pentru Cupa MOndială.

Unul dintre cele mai cunoscute momente din istoria sportului irlandez, hențul făcut de Thierry Henry înaintea golului decisiv marcat de Franța în barajul pentru Cupa Mondială din 2010 (n.r. – video mai jos), tocmai și-a dezvelit o nouă latură.

Publicația The Irish Sun a publicat următorul anunț în ediția sa de ieri:

”În timpul barajului dintre Franța și Irlanda, din 18 noiembrie 2009, un henț al lui Thierry Henry a provocat indirect un gol împotriva irlandezilor. Irlanda nu s-a calificat la Cupa Mondială din 2010.

Dacă decizia arbitrului este finală, iar Federația Irlandeză de Fotbal (FAI) a acceptat-o în cele din urmă, în ianuarie 2010 FIFA a ajuns la o înțelegere cu FAI pentru rezolvarea definitivă a situației. FIFA a oferit FAI un împrumut de 5 milioane de dolari pentru construirea unui stadion în Irlanda. În același timp, UEFA a eliberat fonduri către FAI în același scop.

Potrivit înțelegerii, FAI urma să ramburseze banii către FIFA doar dacă se califica la Cupa Mondială din 2014. Irlanda nu sa calificat. FIFA a renunțat la orice pretenție financiară față de Irlanda în 31 decembrie 2014”.

John Delaney, președintele FAI, a spus că oferta făcută de FIFA a fost de nerefuzat.

”Aveam un caz solid împotriva FIFA, însă după o discuție aprinsă cu Sepp Blatter, am ajjuns la o înțelegere. Asta s-a întâmplat joi, iar luni totul era deja semnat și încheiat. A fost o afacere bună și legitimă pentru FAI. Nu pot să dezvălui suma exactă de bani pentru că am semnat o clauză de confidențialitate”, a explicat Delaney.

Această informație este ultima dintr-o serie lungă de controverse în care a fost implicată FIFA și președintele său, elvețianul Sepp Blatter.