Încă un cal aruncat la gunoi! Proprietarul-maltrator a primit o amendă „uriașă”: 500 de lei

Mai mulți localnici și un veterinar au hrănit și au îngrijit calul abandonat FOTO: Capturi Digi24
Mai mulți localnici și un veterinar au hrănit și au îngrijit calul abandonat FOTO: Capturi Digi24

Un cal a fost abandonat la marginea șoselei, în Eforie Sud. Rănit și speriat, animalul a stârnit mila trecătorilor, care s-au mobilizat să-l salveze, spun jurnaliștii Digi24.

Potrivit legii, stăpânul calului nu riscă mare lucru. Va primi o amendă contravențională de maximum 500 de lei și a fost „avertizat” de autorități „să nu mai lase animalul în astfel de condiții”.

Calul a fost hrănit de localnici, a primit tratament de la un veterinar, este în curtea Poliției Locale, însă se va întoarce fix la bărbatul care l-a maltrat și abandonat la marginea drumului.

Senatorii au aprobat tacit, pe 1 noiembrie, o propunere de lege prin care pedepsele pentru cei care comit acte de cruzime împotriva animalelor să fie majorate.

Proiectul a venit din partea mai multe organizații pentru drepturile animelelor. Dacă și deputații dau vot pozitiv, urmează ca cei care maltratează animalele să primească închisoare de la 2 la 7 ani.

În prezent, potrivit actualei legislații, pedepsele maxime sunt de un an de închisoare, însă e o sancțiune care nu s-a aplicat în niciun caz. Jurnaliștii de la Digi24 au făcut un reportaj în care arată cât de amplu este fenomenul cruzimii împotriva animalelor și cum este el pedepsit.

Atenție, sunt imagini cu un impact puternic emoțional!

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

https://greatnews.ro/cat-costa-maltratarea-unui-animal-top-trei-metode-sa-ti-bati-joc-de-un-cal/

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.