Îmblânzitorul de câini. Dresajul, ajuns la nivel de artă

câini dresați
Câini dresați Foto: Captură Youtube

Dresajul unui câine durează de la câteva luni și chiar până la câțiva ani, iar un tânăr demonstrează cât de talentat este să antreneze câini.

Augusto Deoliveira este un adevărat personaj pe străzile din orașul său, unde se plimbă alături de câinii săi ciobănești fără să îi țină în lesă.

Tânărul locuiește în orașul Hyannis din Statele Unite, dar atunci când era mic a crescut înconjurat de câini la o fermă din Brazilia și a descoperit că are abilitatea de a-i antrena la fel ca antrenorii pentru câini speciali.

În prezent, Augusto reușește să țină sub control aproximativ 15 câini în timpul plimbărilor lungi din Hyannis, unde lumea se uită cu admirație sau contrariată de gestul său. Oamenii care admiră munca lui Augusto au declarat pentru Barcroft Tv că și-ar dori să poată să își stăpânească la fel de bine câinii pe care îi au acasă și că sunt conștienți de câtă muncă este nevoie pentru a ajunge la o asemenea performanță.

Dacă unele persoane se tem de câini, alte persoane se opresc din mers și fotografiază grupul inedit care se plimbă nestingherit pe stradă, în cea mai mare liniște.

Augusto a reușit să îi dreseze atât de bine pe câinii săi, încât nu este nevoie decât de o privire sau de un mic semn pentru ca ei să se oprească și să îl aștepte oricât este nevoie, până când stăpânul lor se întoarce la ei.

Tânărul își dedică exclusiv timpul câinilor săi și seara îi primește cu mare drag alături de el pe pat, iar aceștia stau foarte cuminți și îi ascultă comenzile.


Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe
 pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.