Imaginile anului în munţii României. Victoriţa, „paznica” din Retezat

O vulpe extrem de prietenoasă abia aşteaptă ca turiştii să vină la lacul Bucura, din Munţii Retezat. Poreclită Victoriţa, vulpea a fost fotografiată recent de doi pasionaţi de drumeţii montane, Cristina Bucureştean şi Morusca Alin Octavian, care au plecat zilele trecute într-o tură de toamnă târzie.

Într-o scurtă discuţie cu greatnews.ro, Cristina a spus că fotografiile au fost surprinse duminică, 30 noiembrie, în apropierea lacului Bucura, unde vulpea are vizuina. „Sunt unele dintre multele noastre fotografii din drumeţiile montane. Pentru noi, toate sunt frumoase; reprezintă tot ceea ce iubim mai mult: muntele cu toate minunăţiile pe care ni le oferă”, ne-a spus Cristina.

Bucura este cel mai mare lac glaciar din România. Situat la o altitudine de 2.040 de metri, lacul se întinde pe 8,9 hectare. Lacul se află în căldarea Bucura, sub Vârful Peleaga, cel mai înalt vârf din Retezat (2.509 metri).

Alte articole interesante despre masivul Retezat:

Casele care salvează vieți. Povestea refugiilor din Munții Retezat și Parâng

Șapte locuri de poveste din Țara Hațegului | Fotogalerie

Mihai Bursesc și călătorii de pe canapeaua lui. Viața „dolce far niente” într-un paradis din Retezat

Traseul Lacurilor din Retezat. 4 noi trasee deschise

Dacă v-a plăcut acest articol alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.