Îi va schimba din nou destinul Simonei Halep turneul de la Roma?

Simona Halep atacă din nou Roma, locul unde a început aventura ei extraordinară către elita tenisului mondial. Se întâmpla în urmă cu doar doi ani.

În 2013, pe zgura din capitala Italiei, Simona Halep a făcut primul ei turneu mare în circuitul WTA. Pe atunci, tânăra jucătoare din România nu reușise să își găsească jocul, să evadeze din pluton.

La turneul de la Roma, în 2013, Simona Halep nu avea un clasament suficient de bun pentru a pătrunde direct pe tabloul principal. Ea a intrat în calificări, unde a fost abia al șaptelea cap de serie, însă după două victorii scurte, în două seturi, cu necunoscuta italiancă Alice Balducci și cu slovaca Daniela Hantuchova, a obținut un loc la startul importantului turneu WTA.

Doi ani mai târziu, Simona este a doua favorită la Roma, unde sunt puse la bătaie peste două milioane, și va juca direct în turul doi, împotriva unei americance, Alison Riske sau Varvara Lepchenko.

În 2013, Simona o întâlnea la debut pe rusoaica Svetlana Kuznețova, fostă campioană la Roland Garros. Palmaresul nu i-a fost însă de prea mare ajutor moscovitei, care a câștigat doar două game-uri, câte unul în fiecare set.

A urmat un duel extrem de dificil, cu poloneza Agnieszka Radwanska, una dintre cele mai creative jucătoare din circuit și o jucătoare aflată în Top 5 mondial. Halep a câștigat în trei seturi, cedându-l pe primul în tie-break și impunându-se clar în următoarele două.

A urmat o victorie facilă cu italianca Roberta Vinci și un meci foarte tensionat în sferturile de finală cu sârboaica Jelena Jankovici, un fost lider mondial, câștigat în cele din urmă de Simona, cu 7-5 în ”decisiv”.

În semifinale, Simona Halep a fost spulberată de Serena Williams, scor 6-3, 6-0, într-un meci în care americanca a zburdat pe teren. Cea mai bună jucătoare a lumii pierdea atunci doar 14 game-uri în tot turneul.

Pentru Simona Halep, anul 2013 a fost rampa de lansare spre vârful ierarhiei mondiale. Cu toate că a fost eliminată în primul tur la Roland Garros, românca a reușit să câștige șase titluri în a doua parte a sezonului și să fie numită ”Revelația sezonului”.

Acum, în mai 2015, Simona încearcă să se mențină la vârf. Vine după două înfrângeri, prima în semifinale la Stuttgart, în fața danzei Caroline Wozniacki, iar cealaltă în turul doi la Madrid, cu franțuzoaica Alize Cornet. În ambele dueluri, Halep a evoluat șters, arătând puține dintre calitățile sale extraordinare.

Adversarele româncei sunt pe măsură. Serena Williams a câștigat turneul de la Roma în ultimii doi ani, de fiecare dată fără emoții. În acest sezon, ea va debuta împotriva rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova.

La start sunt și Maria Șarapova, și Petra Kvitova sau Caroline Wozniacki, toate cu pretenții la fazele superioare.

Alte două românce se bat și ele pe zgura de la Foro Italico: Irina Begu, meritorie sfert-finalistă la Madrid, va încrucișa racheta cu Urszula Radwanska, din Polonia, în timp ce Alexandra Dulgheru, care a trecut prin calificări, o va întâlni pe japoneza Misaki Doi, care a jucat și ea meciuri preliminare pentru a intra pe tablou.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate în domeniul promovării produselor. Salarii de până la 2.500 de lire
Granturi de 25.000 de euro pentru afacerile românești. Cum puteți obține banii
Doi elevi români au făcut un film care a ajuns la Cannes

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.