Un nou mijloc de transport. Fără ghidon, încape în rucsac

scuter electric hoverboard
Foto: theselfbalancingscooters.com

Cunoscut și sub numele de scuter electric, hoverboard-ul este una dintre invențiile ultimilor ani ce a făcut cu adevărat valuri în întreaga lume.

Inspirat din skateboard-ul plutitor din seria de filme SF „Înapoi în viitor”, care a cunoscut un succes uriaș în a doua jumătate a anilor ’80, hoverboard-ul este un mijloc de transport ideal pentru distanțe scurte.

Dincolo de faptul că este distractiv, economic, prietenos cu mediul, silențios și foarte agil, hoverboard-ul se dovedește a fi și extrem de util, fiind gândit pentru o deplasare rapidă pe suprafețe netede, cum ar fi aleile unui parc, holurile unui mall sau interiorul unui depozit amenajat. Cu ajutorul său, „pasagerul” poate ajunge rapid dintr-o parte în alta, fără efort.

La ora actuală, cele mai noi modele de hoverboard-uri, precum cele de AICI, ajung la viteze foarte bune, de 12 km/oră.

Se încarcă rapid, în numai 1,5 – 2 ore, și sunt autonome pentru 20-30 de kilometri. De asemenea, ele au o putere a motorului de 560 W (2 x 280 W). Acumulatorii sunt de tip litiu-ion și au o garanție de până la 6 luni.

Așadar, hoverboard-ul nu este doar o jucărie sofisticată, ci și un mijloc de tranport ieftin. În funcție de model, se pot parcurge până la 30 de kilometri cu o singură încărcare. Poate fi folosit pentru o deplasare rapidă de acasă până la cea mai apropiată stație de transport, într-un campus universitar, într-un depozit sau într-o hală de producție.

Totodată, hoverboard-ul este primul transportor personal care nu are nevoie de controale manuale sau de un ghidon pentru direcție. Iar roțile pline din cauciuc aderent conferă o stabilitate și o manevrabilitate mai mare.

AICI găsiți mai multe modele de hoverboard care au certificare UL, care atestă protecția împotriva aprinderilor accidentale – un element foarte important de avut în vedere la achiziționarea unui astfel de scuter electric.

Modelele pentru copii sunt puțin mai mici: ating viteza maximă de 5 km/h, iar masa maximă admisă este de 60 kilograme (spre deosebire de 100 de kilograme în cazul adulților).

Pentru siguranță, hoverboard-ul poate fi folosit cu echipament de protecție: genunchiere, cotiere, cască. De asemenea, este indicat ca minorii să folosească hoverboard-ul sub supravegherea adulților.

scuter electric hoverboard
Foto: airmotion.ro

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.