Hillary Clinton a făcut referire la România în dezbaterea cu Donald Trump

Principalii candidați la Casa Albă, Hillary Clinton și Donald Trump, au avut ultima dezbatere înainte de alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii, care vor avea loc pe 8 noiembrie.

În această dezbatere a fost menționată și România, în contextul unei discuții pe subiectul avorturilor. Donald Trump a sugerat că Hillary Clinton ar sprijini avortul chiar și la o evoluție avansată a fătului. „Poți să iei copilul, să sfâșii copilul din pântecul mamei în luna a noua! Hillary spune că e OK! Cu mine nu e OK!”, a declarat Donald Trump.

În replică, Clinton a catalogat drept o „retorică a groazei”, discursul pe care îl practică Trump.

„Folosirea unei astfel de retorici a groazei este nefericită. Ar trebui să te întâlnești cu unele dintre femeile pe care eu le-am întâlnit în cursul vieții. Este una dintre cele mai grele opțiuni posibile pe care orice femeie și familia ei sunt nevoite să o ia.

Și nu cred că guvernul ar trebui să o ia. Am avut marea onoare de a călători în toată lumea în numele țării noastre. Am fost în țări unde guvernul le-a obligat pe femei să facă avort, cum s-a întâmplat în China, sau le-a obligat pe femei să nască, așa cum se obișnuia în România.

Și vă pot spune că guvernul nu trebuie să intervină în acea decizie pe care femeile și familiile lor, în funcție de propriul destin sau de sfatul medical pe care îl primesc, trebuie să o ia. Voi milita pentru acest drept”, a declarat Hillary Clinton, potrivit Digi24.

Potrivit unui sondaj CNN, Hillary Clinton a câștigat și cea de-a treia dezbatere electorală. Cercetarea sociologică arată că 52% dintre americani consideră că a avut un discurs mai bun decât Donald Trump.

În prima dezbatere, candidata democraților a fost dată câștigătoare de 62% dintre americani, iar în cea de-a două de 57%.

Recomandările editorilor GreatNews:

Zece milioane de euro pentru două cetăți medievale din Arad

Ce spune Klaus Iohannis despre interzicerea căsătoriilor gay în România

https://greatnews.ro/filmul-care-iti-arata-viata-secreta-din-muntii-carpati/