Harta care te ajută să îl contactezi pe politicianul pe care l-ai ales

harta
Harta parlamentarilor. Foto: romaniaone.org

O echipă de studenţi de la Cluj a creat o hartă online cu ajutorul căreia românii pot afla toate datele de contact ale celor pe care i-au votat. Tinerii au avut foarte mult de lucru deoarece numerele de telefon afişate pe site-urile oficiale nu mai erau valabile pentru majoritatea celor aproape 600 de senatori şi deputaţi, relatează digi24.ro.

Misterul care învăluie activitatea parlamentarilor în colegii a fost o provocare pentru studenții Facultății de Științe Politice de la Cluj-Napoca. Ei au lucrat mai mult de două luni doar pentru a centraliza datele de contact ale celor 583 de senatori și deputați.

„Noi am constituit, într-o primă instanţă, o bază de date de tip excel, unde să colectăm toate datele. În mod suprinzător, pe site-ul Senatului sau al Camerei Deputaţilor nu am găsit toate informaţile”, a povestit studentul Liviu Natea pentru postul de televiziune.

Dupa strângerea datelor, a urmat verificarea lor. Studenții au trimis e-mailuri mai multor parlamentari pe adresele oficiale pentru a obține datele corecte. Unii dintre ei nu au răspuns nici până acum.

Dupa ce datele au fost aduse la zi, studenţii i-au încurajat pe români să stea de vorba direct cu reprezentanţii lor în Parlament şi sa le spuna cu ce probleme se confruntă.

Harta este roşie în zona unde cel puţin un reprezentant nu are afişate orele de audienţă, adresa şi datele de contact.

Pe viitor, studenţii vor să extindă proiectul. Vor să le arate alegătorilor dacă parlamentarii aleşi de ei merg la serviciu, dacă iau vreodata cuvântul în plen şi dacă propun legi.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Portret de familie. Când tatăl stă în capul mesei, iar copilul sub ea
Locuri de muncă în vara aceasta pe litoralul din Grecia
Omul care restaurează case vechi pe banii lui, din pasiune

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.