Hackerii care au speriat Hollywood-ul și au interzis un film

The Interview
The Interview

O premieră a unui film care ar fi trebuit să aibă loc săptămâna trecută a fost anulată din cauza unui atac cibernetic și a mai multor amenințări.

Este vorba de comedia „The Interview”, în care doi agenți CIA, interpretați de Seth Rogen și James Franco, au misiunea de merge în Coreea de Nord și de a-l asasina pe liderul nord-coreean.
Filmul urma să apară în cinematografe de Crăciun, însă Sony Pictures, compania de producție a filmului, a decis să nu mai distribuie pelicula.

O grupare de hackeri, care spun că se simt „jigniți” de filmul „The Interview”, au atacat serverele Sony și au reușit să intre în posesia mai multor documente și filme nelansate pe care le-a publicat pe internet.

De exemplu, una dintre cele mai importante ținte ale hacker-ilor a fost „Spectrum”, noul film din seria James Bond. Hackerii ar fi anunțat că au reușit să intre inclusiv în posesia scenariului care se află în statiu incipient.

Reprezentanții serviciilor secrete americane spun că în spatele acestor atacuri se află o grupare de hackeri sponsoriată de regimul dictatorial din Coreea de Nord. De partea cealaltă, Phenianul respinge acuzațiile. Mai mult, aceștia se oferă chiar să-i ajute pe americani să-i descopere pe adevărații hackeri.

Decizia celor de la Sony a fost criticată atât de cei de la Hollywood, cât și de președintele Barack Obama.

Directorul Sony Pictures, Michael Lynton, spune că nu au cedat presiunilor hacker-ilor, iar cei care s-au speriat de eventuale atacuri teroriste ar fi reprezentanții cinematografelor.

„Preşedintele, presa şi publicul se înşeală vizavi de ce s-a întâmplat cu adevărat. Cinematografele au venit la noi, unul câte unul, într-o perioadă scurtă de timp. Ne-a luat complet prin surprindere când au anunţat că nu vor mai lua filmul. În acest momemt, nu am mai avut nici o alternativă”, a declarat Lynton, pentru CNN.

Cei de la FBI au acuzat direct Coreea de Nord, iar reprezentanții de la Casa Albă promit represalii.

„Au provocat un prejudiciu mare şi vom acţiona proporţional şi vom acţiona la locul şi timpul potrivit, într-un mod pe care noi îl vom alege”, a președintele Barack Obama, referindu-se la acest subiect.

Cei de la Sony spun că vor căuta în continuare soluții pentru a difuza filmul.