Guvernul pregătește schimbări în Legea antifumat

Începând cu 16 martie va intra în vigoare legea care interzice fumatul în toate locurile închise, inclusiv în baruri, cluburi și restaurante. Însă ar putea fi modificată de Guvern.

Este vorba despre articolul care precizează că acest viciu este interzis la terasele acoperite și delimitate de doi pereți. Începând cu luna mai, atunci când intră în vigoare și prevederile UE, care interzic țigările aromate, fumătorii ar putea fuma la terase, chiar dacă sunt acoperite sau nu.

România trebuie să adopte anul acesta, până pe 20 mai, un set legislativ prin care să transpună directivele europene cu privire la vânzarea produselor de tutun.

Printre altele, ar urma să fie eliminate de pe piață țigările slim și cele cu arome, cum ar fi cele mentolate sau fructate.

Consiliul Uniunii Europene spune că obiectivul principal al revizuirii legisative cu privire la vânzarea produselor de tutun este scăderea atractivității pentru tineri.

Reglementările se vor extinde și asupra țigărilor electronice. De exemplu, concentrația maximă de nicotină va trebui să fie de maxim 20 mg/ml, cartușul de unică folosință trebuie să fie de maxim 2 ml, iar volumul maxim al recipientelor de reîncărcare să fie de 10 ml.

De asemenea, Comisia Europeană urmează să facă și un raport ce se referă la potențialul risc pe care l-ar putea avea pentru sănătate țigările electronice.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Șoferii își pot suspenda polițele RCA. Când este posibilă renunțarea la asigurare?
Liceul din România la care te poţi înscrie doar dacă părinţii sau bunicii tăi l-au absolvit
Cum poți să primești de la stat un teren gratuit pentru casa ta. Ce trebuie să faci

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.