Greva de la metrou a fost amânată. Ce au decis sindicaliștii

stații de metrou greva de la metrou
Foto: Cristi2555 via Wikimedia Commons

Greva de la metrou a fost amânată, după ce ministrul Transporturilor Lucian Șova a fost înlocuit de Lia Olguța Vasilescu.

Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou a anunțat printr-un comunicat de presă că amână greva generală programată să înceapă miercuri, 21 noiembrie, și să continue pe termen nedeterminat în fiecare zi, între orele 4 și 16.

„Ca urmare a faptului că la data trimiterii comunicatului de presă de ieri nu aveam confirmarea schimbării conducerii Ministerului Transporturilor, Consiliul General USLM întrunit azi, 20.11.2018, în ședință extraordinară, a hotărât amânarea declanșării grevei propriu-zise până după instalarea noului ministru al Transporturilor și prima întrevedere cu acesta în calitate de mediator al prezentului conflict colectiv de muncă, la o dată ce urmează să o anunțăm”, se arată în comunicatul de presă citat de Știrile Pro TV.

Greva de la metrou, ilegală

Ieri, Tribunalul București a declarat nelegală greva de avertisment de la metrou declanșată de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) în data de 15 noiembrie 2018.

Instanța a apreciat că sindicatul Unitatea nu a respectat legea dialogului social.

Instanța „constată nelegalitatea declarării și declanșării grevei de avertisment în data de 15.11.2018, între orele 4.00-6.00, la nivel de Metrorex SA”.

La finalul săptămânii trecute, angajații Metrorex au anunțat că vor intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată începând de miercuri, 21 noiembrie. Lucrătorii de la Metrou cer creşteri salariale de 42%, fonduri pentru piese de schimb şi mentenanţă, creșterea numărului de angajați și un management mai bun al Metrorex.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.