Cum poți circula gratuit în București cu mijloacele RATB

RATB și-a epuizat stocul de carduri

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) şi-a epuizat stocul de carduri, astfel că cei care circulă cu autobuzele şi tramvaiele din Bucureşti nu-şi mai pot cumpăra, de câteva zile, cartelă de călătorii.

În acest context, conducerea Regiei dă asigurări că nimeni nu va lua amendă de la controlori în cazul în care nu şi-a putut cumpăra card de călătorie, după cum relatează adevarul.ro.

„Au fost anumite situaţii când s-au terminat cardurile distribuite la centrele din Bucureşti. Noi am demarat o procedură de achiziţie pentru carduri din luna decembrie a anului trecut şi cei doi furnizori câştigători ne-au asigurat că în această săptămână se va rezolva problema, vor fi aduse noi carduri. De exemplu, luni au fost distrubuite în tot Bucureştiul 2.000 de carduri“, a declarat Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB.

Tobescu a precizat că cei care se urcă în mijloacele de transport în comun din staţii în care se află ghişee ce au rămas fără carduri de călătorie nu vor fi amendaţi de controlorii RATB.

„Există o colaborare între centrele de vânzare şi corpul de control. Călătorii care nu au avut de unde să îşi cumpere carduri nu vor fi amendaţi“, a spus reprezentantul regiei.

Pe de altă parte, angajatele de la centrele din care pot fi cumpărate carduri de călătorie susţin că nu ştiu de o asemenea colaborare.

„De ce nu v-aţi luat până acum carduri? Este o problemă la nivel de Bucureşti, aşteptăm altele noi pentru că s-au terminat în tot oraşul. Normal că luaţi amendă în cazul în care vă urcaţi fără card de călătorie“, după cum a afirmat o angajată de la un centrul de vânzare din Sectorul 3 al Capitalei.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.