Grădină zoologică, asaltată de cei care vor să-și părăsească animalele

Grădina Zoologică Brașov sursa foto: Facebook

Grădina Zoologică din Brașov este asaltată de cererile persoanelor care vor să-și doneze animalele pentru că nu le mai pot întreține.

Printre animalele pe care brașovenii vor să le lase la Grădina Zoologică se numără iepuri, hamsteri, reptile, cobai, papagali și chiar șoimi.

„Facem un apel către potenţialii donatori de animale către Grădina Zoologică din Braşov să nu mai asalteze instituţia, pentru că aceasta nu este azil de animale. Noi nu putem lua toate aceste vietăţi, pentru că, în primul rând, ca să accepţi o donaţie, trebuie să ai dotările necesare pentru a le ţine în carantină şi să le ţii sub supraveghere medicală. Noi avem un singur medic veterinar şi nu avem capacitatea de a primi foarte multe donaţii. S-au făcut eforturi, s-au primit papagali, un iepure, care sunt ţinuţi sub observaţie. Nu poţi să introduci în circuitul Grădinii Zoologice animale fără să le ţii în carantină, pentru a nu îmbolnăvi celelalte animale. Zoo nu e un azil de animale pentru cei care nu le mai pot întreţine”, a explicat Adrian Atomei, viceprimarul Brașovului, citat de publicația Bună Ziua Brașov.

Pe de altă parte, Atomei a spus că Primăria Braşov intenționează să crească numărul de animale de la Zoo, numai că acestea vor fi aduse de la alte grădini zoologice.

Redeschisă la începutul acestei toamne după ce a fost renovată și modernizată, Grădina  Zoologică din Brașov are câteva atracţii unice în România, cum ar fi casa cu ocol, un planetariu, dar şi un observator special de unde pot fi văzuţi leii şi tigrii.

 

Recomandarea editorilor Great News:
Petiție pentru Max, câinele erou. Zeci de mii de români cer o lege pentru “animalele cu epoleți”