Ghid științific amuzant, în așteptarea lui Moș Crăciun

În așteptarea lui Moș Crăciun, o echipă de ingineri şi de economişti britanici a conceput „ştiinţa lui Moş Crăciun”, sub forma unui ghid amuzant, care conține date pur ştiinţifice despre ce se întâmplă în seara în care toţi copiii așteaptă un cadou.

Peste două zile, Moș Crăciun vizitează copiii din întreaga lume. Conform legendei, acesta călătorește cu sania sa cu reni și împarte cadouri copiilor, pe care elfii le împachetează cu grijă. Copiii din lumea întreagă obișnuiesc să îi lase biscuiți și lapte, iar dacă îl prind lângă brad, îi și cântă un colind.

Oamenii de ştiinţă, recunoscuți pentru pragmatismul lor, au calculat că Moș Crăciun va trebui să facă 640 de milioane de opriri, luând în calcul faptul că fiecare familie are în medie între 2 şi 3 copii.

Experţii au mai estimat și că un elf are nevoie de 10 secunde pentru a împacheta un cadou, iar la această viteză, este nevoie de 3.000 de elfi care să lucreze opt ore pe zi, timp de un an, ca să împacheteze două cadouri pentru fiecare copil.

Dacă Moş Crăciun ar oferi două cadouri fiecărui copil, elfii vor avea nevoie de 80 de centimetri de hârtie de împachetat, ceea ce înseamnă un total de peste 2,5 milioane de kilometri de hârtie. Această suprafaţă este suficientă pentru a înconjura lumea de 60 de ori şi reprezintă de şase ori distanţa de la Pământ la Lună.

Moș Crăciun consumă 150 de miliarde de calorii în Ajun și vizitează 5.556 de case pe secundă

Dacă ar mânca la fiecare casă pe care ar vizita-o, Moșul ar trebui să consume 150 de miliarde de calorii. În cazul în care Moş Crăciun ar trebui să păstreze toate cadourile într-un depozit, presupunând că fiecare cadou ocupă o suprafaţă medie de 0,008 metri cubi, depozitul ar ocupa un spaţiu echivalent cu suprafaţa ocupată de 240.000 de autobuze.

„Crăciunul se apropie şi ne-am gândit că faptul de a calcula «ştiinţa lui Moş Crăciun» este o modalitate nemaipomenită pentru a le arăta tinerilor, părinţilor şi chiar lui Moş Crăciun cât de importante sunt ştiinţa, matematica, ingineria şi tehnologia”, a declarat Paul Jackson, directorul adjunct al fundaţiei EngineeringUK, care a participat la studiu, informează Daily Mail.

 Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.