Ghenele din interiorul blocurilor vor fi desființate. Când se va produce schimbarea

ghenă de gunoi
Foto: olx.ro

Ghenele din interiorul blocurilor vor fi desființate până în anul 2025, după ce Consiliul General al Municipiului București a adoptat în ședința de ieri un proiect de hotărâre privind strategia de salubrizare a capitalei, relatează agerpres.ro.

„Până în anul 2025 se va renunța la folosirea ghenelor din interiorul blocurilor. Va putea rămâne în folosință numai camera de la parterul blocului, care va fi amenajată corespunzător. De asemenea, această cameră va fi salubrizată, igienizată, prin grija asociației de proprietari/ locatari, iar accesul la ea va fi permis numai asociației deservite”, prevede proiectul de hotărâre.

Potrivit sursei citate, tot până în anul 2025 este obligatoriu a se realiza în interiorul cartierelor „insule” de colectare separată a deșeurilor.

Acestea vor conține platforme pe care se vor amplasa recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor. Aceste spații vor fi delimitate și semnalizate corespunzător.

„Se vor lua măsuri ca accesul să se facă doar de către cei deserviți”, arată proiectul de hotărâre privind aprobarea strategiei de dezvoltare și funcționare pe termen mediu și lung a Serviciului public de salubrizare în municipiul București.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate pentru bucătari și ospătari. Oferte în Franța și Germania
Locuri de muncă în fermele din Danemarca. Se poate merge și în cuplu
O groapă de gunoi industrial din Europa va fi înființată la Năvodari

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.