Gest superb al unui bătrân. A donat 10.000 de lei Spitalului Fundeni

institutul clinic fundeni
Institutul Clinic Fundeni. Foto: Facebook.com/InstitutulClinicFundeni

Un bătrân care a beneficiat de servicii medicale în cadrul Institutului Clinic Fundeni a donat spitalului peste 10.000 de lei.

“A zis că el beneficiază de serviciile noastre medicale, că e mulţumit şi are suficienţi bani acasă încât nu are ce face cu ei şi simte nevoia să îi doneze… Şi a venit şi a donat pur si simplu la casieria spitalului o sumă importantă de bani, în jur de 10 mii de lei. Pentru un bătrân e mult”, a afirmat Carmen Orban, managerului Institutului Clinic Fundeni, într-un interviu acordat Medica Academica.

Potrivit acesteia, sponsorizările au luat amploare şi au devenit în ultimul timp o sursă de venit care nu poate fi neglijată.

Sponsorizările și donațiile provin de la firme sau chiar de la oamenii simpli, pacienţi ai spitalului.

Atunci când cineva vrea să doneze spitalului o anumită sumă de bani, trebuie să anunţe, să facă un act care este aprobat de conducerea spitalului şi apoi poate merge la casierie să facă donaţia.

Secretarul de stat Dorin Săndesc a avansat recent ideea ca pacienții care vor să-și arate recunoștința față de medici să doneze la casieriile spitalelor diferite sume de bani.

În replică, reacția a fost că “vrea să legalizeze şpaga”, însă în cazul Spitalului Fundeni lucrurile stau diferit pentru că banii astfel strânși sunt folosiți pentru diferite investiții în unitatea spitalicească.

De exemplu, o companie a sponsorizat  camerele sterile,  un proiect de 800.000 de euro, în timp ce renovarea secției de pediatrie a fost făcută tot din sponsorizări, cu o sumă de 100 -150.000 de euro.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.